Friday, October 7, 2011

Snidane s sefy

Dnesni den zacal uplne jinak nez mel. V 8 hodin nam Roubickum zacala snidane s dekanem Alanem a Gregem Jensenem, ktery pracuje pro Univerzitni nadaci a pred lety zacinal s Paulem R. realizovat Pauluv sen: dat ceskym studentum moznost prozit rok na univerzite v USA, ktery jim rozsiri obzory a ovlivni cely nasledujici zivot.

Snidane zacala zrejme v 8 hodin, jenze tou dobou jsem ja jeste lezela v posteli a sem tam zaslechla spolubydlici Narumi, ktera dnes opet stravila noc nevim kde (uz potreti za sebou dosla "domu" po osme rano.. urcite to bude ucenim v knihovne :o)

V 8.15 jsem si s hruzou uvedomila, ze mame dnes spolecnou snidani, za minutu se oblikla, skoro vypila listerin a  utikala do jidelny. Je to zakon schvalnosti, protoze kazdy den vstavam v 7 a na snidani jsem vzdy krome vikendu v 7.30. A zrovna dnes jsem byla ja jedina opozdilec. No nic. Prisla jsem prave vcas, kdy zacal Greg (skoro dvojnik S. Spielberga.. nemyslite?) vypravet o Paulovi a jeho vztahu k nam, ceskym studentum, kteri naplnuji jeho sen. 

Za chvilku kolem nas prosel moc sympaticky pan, ktery se s Gregem pozdravil a Greg nas vsechny hned  predstavil. Kdyz se Greguv pritel usadil u vedlejsiho stolu spolu s nekolika studenty, Greg nam prozradil, ze to je Jeff Raikes, muz cislo 11 v Microsoftu a reditel (CEO) Nadace Billa a Melindy Gatesovych.
http://www.gatesfoundation.org/leadership/Pages/jeff-raikes.aspx

Jeff krome vedeni nadace uci na mistni Raikes School of Computer Science, coz je soucast UNL. Az ted mi doslo, proc se ta skola jmenuje, jak se jmenuje :O)
http://raikes.unl.edu/

Tak takove bylo me dnesni rano. Nakonec jsem nic duleziteho neprosvihla a sla si za odmenu po snidani zaplavat.

No comments:

Post a Comment