Tuesday, November 22, 2011

Krevni banka v akci

Protoze mam prazdniny, dovolim si dnes napsat jeste jeden prispevek.

Minuly tyden jsem byla na zajimavem setkani International Association of Business Communicators a nasledne na navsteve zdejsi Krevni banky, kam me vzala ma pritelkyne Joyce.

Na setkani odehravajicim se po vytecnem, prestoze vegetarianskem obede servirovanem na univerzite Adventistu 7.dne jsme se dozvedeli, jak upoutat pozornost ke stanku na veletrhu.

V krevni bance jsem diky Joyce, ktera tam dela reditelku PR, mohla dostat do mist, kam bezni navstevnici nikdy nevkroci. Videla jsem, jak se krev rozdeluje na jednotlive slozky, dozvedela se, jak jsou dulezite krevni desticky  pro pacienty s rakovinou, plasma na popaleniny apod. Joyce, ktera ma chemicke vzdelani, mi vse vysvetlila a sve znalosti problematiky vyuziva k efektivni komunikaci s mistnimi obyvateli, kteri se tak stali pravidelnymi darci krve. Spravna komunikace muze zachranovat lidske zivoty, proto je treba mit na spravnych mistech spravne lidi. A nejen, ze Joyce vsemu perfektne rozumi, ale ma i potrebne nadseni pro svou praci, diky cemuz se tady v Lincolnu nachazi tolik darcu krve, co jsem jeste nikdy nepotkala. Mnoho z mych kamaradu jsou pravidelnymi darci - daruji krev kazdych 6 tydnu.

Velice me to motivovalo se konecne odhodlat a jit darovat krev taky. Budu to ale moci udelat az pristi rok u nas v Ceske Republice, protoze tady jsme ze seznamu darcu kvuli davne nemoci silenych krav vyskrtnuti.









No comments:

Post a Comment