Saturday, November 12, 2011

Vikend Uzdraveni a nadeje s Immaculee

Nadherny vikend plny Bozi pritomnosti je zdanlive za mnou. Vcerejsek a dnesek straveny v pritomnosti Immaculee Ilibagizy se zapsal hluboko do meho srdce. Byt blizko Immaculee je jako byt blizko nebe. Je plna viry, nadeje a lasky. Ma moc uzdravovat zranene. Lide chodi za Immaculee se vsemi svymi zranenimi a Immaculee vsechny jejich starosti obejme a v modlitbe odevzda Bohu a Marii, ktere tolik duveruje.

Byt s Immaculee znamena byt s osobou, ktera je tak blizko Bozimu kralovstvi a touzi, abychom i my meli obrovskou viru v Bozi lasku k nam. Pak totiz dokazeme odpustit druhym - pochopime-li, ze je tu nekdo, kdo nas neskutecne miluje a chce pro nas jen dobro.

Immaculee vyzyva, abychom Boha zadali a dobre veci pro sebe, protoze Buh nase prosby vyslysi. Na priklade jedne pritelkyne to ukazala: Tato pritelkyne byla sama, nemela muze a byla z toho smutna, a tak prosila Boha, aby uz ji nekoho poslal, ze staci, aby ji miloval, at klidne pije nebo cokoliv, hlavne at je tu nejaky muz, kdo ji bude milovat. A Buh ji opravdu dal presne, o co prosila. Poslal ji muze, ktery ji miloval, krome toho ji ale bil a pil. Immaculee zduraznuje, ze mame milovat i tyto lidi - ty, kteri se chovaji hrozne, ale to neznamena, ze mame Boha zadat, aby nam nekoho takoveho poslal. Chtejme pro sebe vzdy to nejlepsi a prosme o to. A mame-li viru, vse dostaneme. Vzdyt to Buh slibil a chce nam dat jen to nejlepsi.

Na zaver nam Immaculee plna pohnuti touzila predat jednu dulezitou radu do zivota: Kdyz nekdy v zivote prijde situace, kdy si musite vybrat mezi "being kind" (byt laskavy) a "being right" (byt spravedlivy), vyberte si byt laskavy.

Ma nova pritelkyne Immaculee zacala pratelstvi, ktere presahuje vikend, ktery prave konci.






No comments:

Post a Comment